صفر و یک - برنامه نویسی - لینوکس

دست نوشته های شخصی من در مورد نرم افزار، سیستم عامل و برنامه نویسی لینوکس

صفر و یک - برنامه نویسی - لینوکس

دست نوشته های شخصی من در مورد نرم افزار، سیستم عامل و برنامه نویسی لینوکس

لیدورا یک وبلاگ تخصصی برنامه نویسی یا لینوکس نیست. بیشتر محلیه برای ثبت چیزهایی که قراره بیشتر از یه بار خونده بشن. اگه به درد شما هم خورد که زکات دانش ما پرداخت شده، شکر.

آخرین نظرات

نویسندگان

۷ مطلب در دی ۱۳۹۲ ثبت شده است


اگه دو قسمت قبل(+ +) این سری مطالب رو خونده باشید تا حالا با استفاده‌ی دیالوگ‌هایی مثل Menubox, msgbox, yes/no و input box توی اسکریپت‌هاتون آشنا شدید. همونطور که دیدید دستور dialog می‌تونه به اسکریپت شما یه محیط زیبا و کاربر‌پسند بده و همین‌طور با نشون دادن دیالوگ‌های مختلف به کاربر استفاده از اسکریپت رو ساده‌تر کنه. در قسمت آخر با بقیه‌ی دیالوگ‌های این دستور آشنا می‌شیم.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش

 

توی قسمت اول این مطلب با ساختن دیالوگ‌های msgbox, yes/no و input box آشنا شدیم و دیدیم که چطور می‌شه از دیالوگ‌ها توی اسکریپت‌ها استفاده کرد. این قسمت اختصاص داره به دیالوگ Menu box که یکی از دیالوگ‌های پرکاربرد و مهم دستور dialog هست و با استفاده از اون می‌شه به اسکریپت ظاهری حرفه‌ای تر داد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش

یکی از کارهای خوب توی اسکریپت نویسی اینه که به کاربر دیالوگ نشون بدیم. این طوری کاربر با اسکریپت بیشتر ارتباط برقرار می‌کنه و راحت‌تر کارهاشو انجام می‌ده. برای نشون دادن دیالوگ به کاربر می‌تونید از چندتا بسته استفاده کنید که از بین اون‌ها کار با dialog از همه راحت‌تره. dialog کادرهای محاوره‌ایه متنوعی مثل کادر پیغام، پرسش، تقویم و ... رو پشتیبانی می‌کنه. از طرفی حجم خیلی کمی داره و کار باهاش پیچیده نیست.

۶ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش

چند وقته که دارم از Enlightenment استفاده می‌کنم. تجربه‌ی من از Enlightenment یه مدیر پنجره‌ی واقعا پایدار و سبک و فوق العاده‌ بوده تا حالا. اگه فرصتی شد یه مطلب در مورد راهنمای نصب و پیکربندی Enlightenment در آینده می‌نویسم.

اینم یه دسکشات از Enlightenment به همراه فدورا ۲۰

 

 

این‌ها را هم ببینید:

دسکشات با آرچ و گنوم

دسکشات با فدورا ۱۹ و گنوم ۳

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش

python

این مطلب برای کسانی که روز و شب را در وب می‌گذرانند یا اجازه نصب مفسر پایتون را در سیستمی که با آن کار می‌کنند ندارند به درد می‌خورد. وب پر است از ابزارهای ریز و درشت پایتون که کار با پایتون را بدون نیاز به هیچ مفسر، IDE و یا ادیتوری ممکن می‌سازند. حتی ابزار‌هایی جهت Trace کردن کدها یا دیدن حافظه مجازی و همچنین ابزارهای آنلاین جهت دیباگ کردن برنامه‌ها هم تهیه شده‌اند.

در این مقاله به بررسی چند ابزار مهم و سودمند تحت وب برای پایتون می‌پردازیم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۷ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش

در روزهای آخر سال ۲۰۱۳ به معرفی بهترین توزیع‌های این سال خواهیم پرداخت. همان طور که می‌دانید راه‌های زیادی برای انتخاب توزیع‌های این لیست در دسترس است. عموماَ برای انتخاب لیست بهترین توزیع‌ها در دسترس‌ترین راه استفاده از آمارهای سایت distrowatch است اما از روش‌های دیگری مثل تعداد پست‌های انجمن‌های هر توزیع‌ یا میزان فعالیت آن‌ها نیز می‌توان استفاده کرد. این توزیع‌ها در ابتدا در وب‌سایت معتبر linux.com معرفی شده بودند.

۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ دی ۹۲ ، ۲۳:۲۳
علی رضا پژوهش

ویرایش فایل های بزرگ با ویرایشگر برای انجام تغییرات تکراری یا کوچک بسیار سخت و مشکله. کاری که با اسکریپت ها و دستورات زیر بسیار ساده تر خواهد شد.

 

برای چاپ ستون های اول و سوم از فایل اول در فایل دوم از awk استفاده کنید.

awk '{print $1, $3}' file1 > file2

 

برای چاپ کاراکترهایی از ستون های هشتم تا پانزدهم فایل اول در فایل دوم از cut استفاده کنید.

cut -c 8-15 file1 > file2

 

برای جایگذاری کلمه word2 به جای word1 در فایل اول از sed استفاده کنید.

sed "s/word1/word2/g" file1 > file2

 

هر چی گشتم منبع این مطلب رو پیدا نکردم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ دی ۹۲ ، ۰۰:۰۰
علی رضا پژوهش